Vind je braindad.nl leuk, deel dit stukje dan in jouw sociale media!

Een uitgesproken mening

hittewaanzinHet kan geen toeval zijn, de opkomst van Black Life Matters, 5G, opwarming van de aarde en de mondkapjes cult. Een tijdje terug schreef ik nog over iets met gele hesjes en ik werd door het hele internet verketterd vanwege het bruggetje naar de Jodenster. Daar had ikzelf nog niet aan gedacht (echt wel), of mogen we sowieso net zoals de kleur zwart voortaan ook de kleur geel niet meer gebruiken.

Grappig is wel dat ik in iedere supermarkt bijna omver gelopen wordt door mensen met een geel hesje waarop staat dat ik 1,5 m afstand moet houden. Het zal mijn natuurlijk aantrekkingskracht zijn, maar ik heb de indruk dat ze me volgen. Ik begin sowieso een beetje paranoia te worden.

Trump die zich bezighoudt met tiktok, Bill Gates die datzelfde tik tok wil kopen en iemand in Ottersum die teksten schrijft van mijn niveau. Waar moet dat heen met de wereld?

Een verdieping waar je niet te lang bij moet stilstaan, de wereld is volgens mij verdoemd door de kracht van het internet. Iedereen laat zich leiden door de mening van de hardste schreeuwer. Of dat nou een opgewaardeerde graancirkelsspecialist als Janet Ossebaard is of een gefilmde politieagent, de meningen zijn ongenuanceerd maar wetenschappelijk toch voor minimaal 50% waar. Je hebt namelijk altijd gelijk of ongelijk.

Ik heb de afgelopen tijd mijn ogen gesloten terwijl de wereld los ging op zaken waar we goed van kunnen leren, maar zonder tijdreizen niets aan kunnen veranderen. Maar stel nou eens even dat Ilon Musk tijdreizen mogelijk maakt. Waar zouden we beginnen, hoeveel mensen zouden kiezen voor iets onbaatzuchtigs in plaats van de Lotto getallen. En als je de wereld dan mag veranderen, waar zou je dit het beste kunnen doen?

Om het nog maar niet te hebben over de consequenties. We hebben ondertussen zoveel rampen veroorzaakt dat als we er eentje tussenuit halen, meteen geconfronteerd worden met de volgende ramp namelijk overbevolking. Zonder gelijk of ongelijk te willen forceren denk ik dat het goed is dat deze mogelijkheid voor ons is afgesloten.

We zullen dus moeten leven in het nu, het hier met de mogelijkheden van deze tijd, maar dan wel met de creativiteit van geest. Alle kunstenaars weg bezuinigen lijkt in crisis een goed idee, maar als we allemaal achter elkaar aanlopen is het toch goed om eens in de rondte te kijken om te zien of we nog wel de goeie kant op gaan. Of houden we vast aan die 50 procentregel, en weten we zeker dat de helft van het menselijk ras het voorlopig overleefd. Tenslotte lijkt het me ook een goed idee om ook de kontkapjes te verplichten voordat ook dit verhaal een staartje krijgt!

-Braindad-

0
0
0
s2smodern

Het Nieuwe normaal

kleurIk hoorde iemand zich opwinden over de anderhalve meter maatschappij. Om te beginnen vond hij het niet het nieuwe normaal, maar het nieuwe abnormaal. Het zette bij mij een denkradertje in beweging. Soms helpt het om dingen anders te noemen. Daarbuiten was deze meneer blind wat de kijk op de maatschappij sowieso al tot een uitdaging maakt.

Zo is het ook ingeslopen dat we een corona crisis hebben, terwijl er in werkelijkheid natuurlijk sprake is van een ziekenhuiscrisis.

We worden door deze crisis gedwongen om na te gaan denken over sterfelijkheid en omgang daarmee. Willen we de Duitse kant op? Gewoon ontkennen dat sterfelijkheid bestaat en iedereen maar op een intensive care neerplempen totdat er echt geen leven meer in zit (de reden dat de Duitsers zoveel IC-bedden hebben), of gaan we gezonde bejaarde bellen met vraag op welke wijze ze willen sterven?

Het is mijn persoonlijke en stellige overtuiging dat te grote versoepeling van het beleid gaat leiden tot ontoegankelijke ziekenhuizen, waardoor de keuze rondom sterfelijkheid nog vreemder zullen gaan worden. Maar het alternatief, de samenleving zoals we die kende zie ik ook zo een, twee, drie niet terugkomen.

Als beeldscherm viroloog is het lastig om een evenwichtige keuze te maken. Veel getallen worden niet breed in de media gebracht. Denk aan normale sterfte van deze maand afgezet tegen het huidige sterftecijfer. Wij krijgen alleen te horen dat het aantal IC slachtoffers afneemt. Dat er veel selectiever geplaatst wordt op de intensive care mogen we er zelf bij bedenken.

Als zolderkamereconoom heb je het tegenwoordig niet veel makkelijker qua keuze. Het ene percentage vindt de snelle opening van de lockdown het tovermedicijn voor de economie, de rest vindt precies het tegenovergestelde. Voor ieder kamp zijn de winnende percentage met bijbehorende argumenten te vinden op het internet.

Om de schijn van welvaart op te houden worden er enorme bedragen in de economie gepompt. Niet dat we ineens wonderbaarlijk rijk zijn, het geld wordt gewoon verzonnen in de virtuele drukpersen. Nog niemand die het idee heeft de reset die we nu ondergaan efficiënt of zo je wilt economisch te benutten.

Want wat zou er gebeuren als we de vliegtuigmaatschappijen gewoon eens failliet lieten gaan. Zeg maar opvliegen met alle staatssteun…

De marktprijs voor gebruikte vliegtuigen zal instorten waardoor het opzetten van een Nieuwe Nationale luchtvaartmaatschappij vooral een kwestie wordt van de juiste regels erbij verzinnen.

Ordentelijk

Als hoofdregel stel ik voor het protocol “ordentelijk zakendoen “. In Nederland vestigen is conformatie aan het Nederlandse recht en gebruiken. Dus gewoon belasting betalen in Nederland en niet via een schimmige constructie op de Zuidas investeren in het paradijs. Als je gebruik maakt van ons sociale stelsel is het toch een voorrecht om er ook aan te mogen betalen. Bovendien zou het best wel eens zo kunnen zijn dat onze BV Nederland aantrekkelijk blijkt door de iets lagere tarieven die mogelijk gemaakt worden doordat iedereen belasting betaalt.

Als we dan toch resetten: geen steun voor bedrijven die aantoonbaar teveel winst naar de aandeelhouders hebben gesluisd. Mijn eerste leseconomie leerde mij al dat de winst bedoeld was voor de instandhouding van het bedrijf. Dus bij plotseling geld tekort eerst maar he det handje ophouden bij de aandeelhouders. Laten we dat weer eens een tijdje zonder onzin doen en pas weer een bedrijf beginnen als we een levensvatbaar plan hebben.

Zelfstandig

Ik heb niets tegen ZZP-ers, behalve dan dat de meeste in mijn ogen vaak overkomen als zelfstandige zonder plan. Ja… geld verdienen, uurtje factuurtje en aftrekbaar van de btw dus goedkoper… Eh nee… Ik bedoel een echt plan waarin ook het pensioen, een appeltje voor de dorst en de ziektekosten zijn meegenomen. Iets met visie en toekomst… en vooral sociaal investeren in klimaat, omgeving en medemens. Ik mis het ondernemerschap in de ZZP formule

Misschien ook maar eens kijken naar de huurprijzen, die kunnen ook wel een correctiefactor gebruiken. Dure horeca of winkelpanden met een huur van enkele duizenden euro’s per maand houden ook een bepaald circuit in stand, waarbij meestal de uitbater niet in het voordeel is.

Om over de gewone huisvesting maar te zwijgen. De luxe van een eigen woning is voor de jeugd een stip aan de horizon die langzaam steeds verder verdwijnt. Met een aanstormende financiële crisis stel ik mij in op inwonende kinderen.

Als we dan toch de wereld aan het herstructureren zijn, dan misschien toch maar een munteenheid waarmee we op internet kunnen betalen. Gek als je erover nadenkt, allemaal verschillende muntjes die volgens het zelfde www protocol omgezet worden in goederen.                                

Met een beetje goeie wil zijn er veel meer simpele oplossing mogelijk die de wereld een beetje mooi-er maken. Het moet kunnen, na een periode van nog geen vier maanden ziet onze planeet er helderder en alerter uit, ... maar misschien komt dat wel omdat we allemaal onze adem inhouden!

 

 

Foto:https://morguefile.com/

0
0
0
s2smodern

Pandemie Puzzel

https://morguefile.com/Eigenlijk voel ik me een beetje flauw, om over zoiets waar reeds zoveel over geschreven is een artikel van braindad.nl te maken. Je kent me eigenlijk meer van "de onverwachte hoek", wat de lat voor dit stuk dan wel weer enigszins hoger neergelegd. Er is sinds 12 maart met goed fatsoen bijna nergens anders meer over te praten, of het moet het wonderbaarlijke wederopstandingseffect op het klimaat zijn, nog drie weekjes intensive care vullen en het klimaat kan eruit!

Of ook een mooi onderwerp, de Amerikaanse politiek en dan met name de Circus act die de president te aldaar iedere keer weer weet te verbeteren. Of denk ik nou te veel in complotten. Complotten? 5G, komt ook uit China… Nu denk ik al jaren dat er een meekijkende-Chinees in mijn computer woont, vergezeld van al zijn vriendjes en vriendinnetjes die in staat zijn om de stukken die ik maak in zijn geheel te publiceren op 腦爸爸(volgens Google translate) nog voordat ik het verzonnen heb!

Terwijl ik mijn doodschappen laat halen door een personalshopper, wat maar aangeeft dat ik mij ook zorgen maak rondom mijn sterfelijkheid, zelfs zo ver ga dat ik spruitjes met hachee op het menu zet om het virus van binnenuit te bestrijden en iedere influence_er met uitgegroeide wenkbrauw bekijk. Er zijn beroepen die je iemand post corona zelfs niet op 1,5 kilometer kan aandoen.

Waar mijn gedachten echt zaten deze keer, was bij het stuwmeer uitgestelde zorg. Je moet wel een verdomd goede reden hebben om een medicus op te zoeken als je geen Corona hebt. Als je al een medicus kunt vinden die jou in je buurt wil toelaten tenminste. Massaal ontdekken de dokters het gemak van het videoconsult, de telefoon even tegen de borst… ah,ik zie het al… Samsung, dat is niet compatible met mijn apple!

Wild enthousiast kijk ik dagelijks naar de populariteitpeiling van de intensive care, als rond twee uur 's middags de pushberichten van het RIVM hun eigen leven gaan leiden op mijn telefoon blijf ik mij afvragen hoeveel mensen er niet genoemd worden.

We zijn als mensheid verleerd wat het is om ziek te zijn, met het dekentje op de bank? Terwijl er zoiets is als een antibioticakuur…? Verloste vroeger de griep het dorp van alle oudjes en andere ongezonde, maar sinds wij naar de grote stad vertrokken zijn is er voor ieder pijntje een medicijntje. Behalve dan voor de acceptatie van sterfelijkheid.

Zeker ook omdat ik tot de doelgroep behoor, zal ik de laatste zijn die tegenspreekt dat we dit virus moeten afremmen. Volgens mij begint dat met het zoeken naar een rempedaal, dus tot die tijd rustig aan het darwinisme tot kunst verheffen

 

Foto:https://morguefile.com/

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak