Delen in de sociale media...graag zelfs! 

Stick stof

Soms betrap ik mij er zelf op dat ik de wereld niet meer volg. Ik heb dan een hele studie nodig om het originele probleem te doorgronden. Zeg nou zelf: "wat is nou precies het probleem in het Midden-Oosten ", ik zal eerlijk toegeven dat ik ondanks mijn open visie helemaal geen ruk begrijp van hun dilemma en totaal de weg kwijt ben in wie er nou precies gelijk heeft.

Gaat het eigenlijk wel om gelijk krijgen of gaat het stiekem ergens anders over? Zo zie ik ook nieuwe vluchtelingenstromen ontstaan in Koerdistan. In mijn onbevangen blik zijn het onschuldige mensen die lijden onder de daden van een paar.

De onmacht van onduidelijke leiding vindt hier zijn vorm, betaalt in menselijke ellende afgerekend op de vlucht.

En wij… Wij maken ons druk over stikstof, ogenschijnlijk net zo gevaarlijk als zure regen in het huidige klimaat. Natuurlijk, of liever gezegd niet natuurlijk… Maar we hebben zo ook onze eigen problemen en het zou niet rationeel zijn om deze volledig te negeren.

Het briljante van de menselijke geest. Over focus op je eigen situatie en de rest glijd langzaam naar de achtergrond, voor je het weet loop je in een cirkel achter jezelf aan. Zijdelings wordt er even schande gesproken maar de instinctieve overlever schuift gewoon weer achteraan.

Soms even op de barricade, met verbazing kijkend naar de eigen kracht maar op een landbouwvoertuig zonder stekker maak je dezelfde indruk als stakende scholieren bij de Mac, het knagende gevoel dat het ergens niet klopt en dat het nog een hele tijd gaat duren voordat het kwartje valt.

Er is nog zo'n stickie kwestie die ons al een hele tijd bezighoudt. De Brexit … Halverwege oktober en we gebruiken nog steeds anglicismen. Terwijl het zo makkelijk is om te spreken van het Verloren Koninkrijk. Of zijn wij aan de andere kant in Europa de weg kwijt? Hoe zou het worden als wij een leider hadden die knalhard tegen Erdogan zou zeggen dat hij moest ophouden met zijn fratsen.

We hebben allemaal ons eigen gelijk, maar de wereld is zo ingewikkeld dat er voor ieder gelijk twee andere vergelijkingen mogelijk zijn. Ik hoop dat deze boodschap een beetje blijft plakken en dat iedereen in het vervolg een beetje kijkt naar zijn eigen aandeel in de vergelijking van het leven!

-BRAINDAD.NL-

0
0
0
s2smodern

Klimaatver_arming

Plastic fantastic

Je kent ze wel, van die mooie plastic miniatuur beestjes die je bij de dierentuin kunt kopen als je moe met je jengelende kinderen nog een keer langs de souvenirwinkel loopt om het dierenrijk te verlaten.

Een heel ander perspectief geeft het natuurlijk als de aanspoelende walvissen al zoveel plastic in hun lijf hebben dat je ze alleen nog hoeft op te warmen om ze te plastificeren.

De natuur zit mooi in elkaar, met de opwarming van de aarde gaat dat er vanzelf komen! Wat zijn wij toch een handige zoogdieren, dat wij onze leefomgeving zo hebben weten te manipuleren. We leven in het tweede decennium van de 20e eeuw en het enige waar we last van hebben zijn knaagdieren.

Beestjes die langzaam aan ons geweten knagen, omdat we ergens toch wel stemmetjes horen dat het zo niet langer kan. "Misschien toch iets vegetarisch "omdat het verbouwde vlees ook wordt gekweekt uit verbouwde groente. Niet erg efficiënt als je erover nadenkt.

En al vormen de knaagbeestjes een prima voedingsbodem voor onrust, gaan de gele hesjes nog steeds alleen aan om regeringen omver te duwen terwijl ze eigenlijk ook hard nodig zijn om de gletsjers weer een beetje tot de orde te roepen.

Het is ook verwarrend, hoe minder gletsjer je ziet, hoe groter het probleem. Wat je niet ziet dat is er niet, hoe groot maakt dat het probleem? Het doet me denken aan het kinderspelletje : "ik zie ik zie wat jij niet ziet ".

De echte wereldleider houdt zich liever bezig met het vergaren van groter kapitaal, nieuwe oliebronnen die vrijkomen door smeltende polen en nieuwe mineralen die daar dus gedolven kunnen worden. Het echte kapitaal, een leefbare wereld wordt nog niet als kostbaar goed gezien.

Als de Amerikaanse president als rijk man een bod wil uitbrengen op een eiland als Groenland is hoongelach wat hem ten deel valt, terwijl het een kleine moeite is om het gebied gewoon te bezetten en de orginele bevolking er af te donderen, net zoals we vroeger deden.

In de tijd van Stuyvesant hebben we toch iets verkeerd gedaan. Al lijkt het me ook interessant te weten wat precies de plannen van Trump waren. De beste man doet namelijk altijd recht tegenover gesteld aan logica.

En daar zijn we weer terug bij de vegetariër, met het bijbehorende probleem. De mens is een omnivoor… Die vreet alles, dus ook achterlijke politieke visies.

 

2019 Sander

0
0
0
s2smodern

Geen haar op mijn hoofd

 

Op mijn ouwe dag word ik toch een beetje langzaam, vorige week ging het immers de hele week over die Russische app die in ruil voor een oude foto van jou, er met jouw data vandoor gaat. Toch zette het bij mij een gedachtestroom in werking waarvan ik het einde nog even niet kan overzien.

Woon ik dan toch in een grote complottheorie? Ik bedoel grotendeels van de tijd ben ik al een soort medisch experiment en met ontwikkelingen in Amerika zal het me niks verbazen als er in Area 51 een president woont die verkleed is als alien.

Want die ruimtevaart zit mij ook een beetje dwars. Niets menselijks is onze ras vreemd, dus als we lekker een planeetje kunnen koloniseren, en we zeggen tenslotte dat we op de maan waren, dan is onze gebruikelijke reactie: overwoekeren.

Als iets één keer kan, kan het een tweede keer ook. Na een keer of zes zou je een bepaalde routine verwachten waarbij transport naar de maan nog net niet in touringcars plaats zou vinden. Maar dat gebeurt dus niet. Voer voor complotdenkers, die dan weer voer zijn voor de psychologen.

Ik wil de Amerikaanse prestatie niet kleiner maken dan hij is, maar ook bij mij woekert het vlammetje van het complot. Gewoon omdat het tegennatuurlijk menselijk is om iets dat we kunnen niet te doen.

Misschien komt Elon Musk-de beroemde ondernemer. die faam maakte met PayPal en de Tesla-stiekem, ook wel van een andere planeet.

Zijn idee om de aarde van buitenaf onbereikbaar te maken door een ring van satellieten te lanceren deed mij in ieder geval denken aan een slechte Men in Black film. En ik had ondertussen wel verwacht er nog eens iets van te horen. Maar het collectieve geheugen is nog beroerder dan het mijne. Oh ja dat treintje met satellieten… Wanneer was dat ook alweer en waarom?

En zo lieve geïnteresseerde komen wij langzaam bij de kern van mijn betoog. Recent ging het Boerkaverbod eindelijk in werking. Maar waarom was dat ook weer? Had het te maken met het reepje zwart dat wij over de ogen van menig mannelijk variant zien?

Persoonlijk begrijp ik vluchtelingen wel en gelukzoekers niet. Tegelijkertijd vind ik dat beide partijen "eigen land "geen kans geven en ze dus allebei de moraal in de steek laten. Tegelijkertijd verwachten wij van deze mensen dat ze zich even aanpassen aan de Hollandse mores.

Zonder de algemene vluchteling in een hoekje te willen drukken, is de enige plek waar het redelijk probleemloos gaat de LGBTI+ hoek maar ook voor seks gaat de gemiddelde mens best ver met koloniseren.

In komkommertijd de focus leggen op de pruimentijd is overigens bijna net zo geniaal als het plusje van iedereen welkom, dat overigens net zo makkelijk het plusje van meerwaarde is.

Ik vind het ironisch dat er tijdens de Canal Pride ooit gekozen is voor het thema boot al geeft het mij het comfortabele gevoel dat ik mij dit weekend officieel bootvluchteling kan noemen!

kale otter

Sander

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak