Vind je braindad.nl leuk, deel dit stukje dan in jouw sociale media!

Facebook kom motie

Stiekem

We kunnen niet zeggen dat het stiekem is gebeurd, bijna iedere pagina op het wereldwijde web is tegenwoordig voorzien het Facebook logo waarbij niet heel erg duidelijk vermeld werd dat alle data van de pagina tot het groot gemeengoed van suikerberg gemaakt werd.

Dat tekentje blijkt trouwens helemaal geen garantie voor het verklappen van verklappen, er is ook nog zoiets als de "facebook pixel ", een heel klein stukje computerprogramma's dat zich vastbijt in jouw browser en jouw surfgedrag voortaan deelt , dus ook als je op website's kijkt die niets met de Suikerberg te maken hebben.

Met een knipoog zullen we maar zeggen dat het niet voor niets sociale media heet.

Hilarisch was het optreden van Suikerberg in het Amerikaanse parlement. Hier werd de vinger op de zere generatiekloof gelegd. Persoonlijk vond ik het grootste wonder de starre conservatieve houding van de krasse senatoren de beantwoording van de vraag waar Suikerberg geslapen had. Hij wilde het niet delen, wat bij mij dan de vraag op roept wat er te verbergen is.

Ook hilarisch waren de vele internet parodieën gemaakt naar aanleiding van dit optreden en de roep om een vrijer internet te maken. De opkomst van Facebook laat zien dat er een behoefte is, de uitvoering toont de vrije markt!

Bescheiden mening

In mijn opinie staat het internet nog steeds in zijn kinderschoenen al wordt zo hier en daar behoorlijk aan de touwtjes getrokken. Want daar waar Suikerberg nu de held is was het vroeger Bill Gates die onaantastbaar leek totdat hij werd ingehaald door Google.

Het internet lijkt een schuimend organisme wat wild opgeklopt nog lang niet tot rust komt en of het nu duistere plaatjes zijn op het dark web of YouTubehelden op zoek naar een nieuwe scoop … iedereen wil meespelen in de zoektocht naar de nieuwe miljonairs. Want zeg nou zelf als iemand als Suikerberg het kan…

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak