Vind je braindad.nl leuk, deel dit stukje dan in jouw sociale media!

Een beetje privacy graag

De nieuwe privacy wet

Het was natuurlijk bijna niet te missen, op 25 april ging de nieuwe privacy wet in en de landelijke, maar ook lokale middenstand werd door menig ICT-bedrijf hoge boetes in het vooruitzicht gesteld als ze hun zaakjes toch niet op orde zouden hebben, nou nou! Het millennium insect was er niet bij.

Toestemming vragen, want zonder toestemming is privacy zelfs in de handen van Weinstein slechts een acteeroefening. Mijn mailbox stroomde vol en hoopvol heeft het negeren van al deze mailtjes tot gevolg dat dat het laatste was van de desbetreffende ondernemer verneem.

Weinig creatief gesteld trouwens van een sjabloon heb ik meer dan 40 versies binnengekregen waarbij ik me dan meteen afvraag of de ondernemers in kwestie weten hoe vaak hun privé boodschap gedeeld is. Over privacy gesproken!

Natuurlijk is het goed dat je als bedrijf een beetje databewustheid in de 21e eeuw laat vloeien waar we natuurlijk 20 eeuwen zonder data hebben gehandeld. Oké, Koninginnedag zal royaal in de agenda van menig bierbrouwer genoteerd zijn evenals supermarkten die altijd heel precies weten wanneer wij veel willen kopen.

Daar ging vandaag bij mij de proef op de som. Gewapend met een paar verse glimmende Crocs sandalen en een bebloed overhemd heb ik diverse supermarkten bezocht om toch eens te zien wat er per vandaag veranderd was.

Bij het verwerven van een winkelwagentje moest ik een munt invoeren, maar kreeg tegelijkertijd de garantie dat ik dezelfde munt terug zou krijgen aan het einde van de rit. Bij het binnenwandelen werd niet om toestemming gevraagd om producten te laten zien en zelfs de reclame-uitingen waren door een bepaald supermarktenmerk gesponsord.

De enigste plaats waar ik koekjes moest accepteren was in hetzelfde gangpad waar ook de chocolade lag. Ik heb lang getwijfeld tussen die grote roze en de appelkoeken die met hun vleugje "gezonde uitstraling "toch de voorkeur kregen.

Bij het invoeren van mijn pincode heb ik wel even getwijfeld. Alert gemaakt door alle privacyregels die ik de laatste dagen door mijn vingers heb laten glippen vroeg ik mij even serieus af veilig dit eigenlijk was? Ik kreeg zelfs een stukje papier met daarop de vermelding van alle spullen die ik had gekocht. Best bedenkelijk eigenlijk als je erbij stilstaat. Hoe heeft onze regering dit grote gevaar zo over het hoofd kunnen zien.

Ook bedenkelijk was dat ik niet één keer ben aangesproken over de prachtige Crocs die ik droeg en dat er niemand was die reageerde op de enorme bloedvlekken aan mijn armen. Kennelijk staat de privacy in de supermarkt nog steeds hoog in aanzien!

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak