Vind je braindad.nl leuk, deel dit stukje dan in jouw sociale media!

Koning wintersport

Als schrijver van verhalen met een twist, kijk ik natuurlijk met belangstelling naar de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Opvallend blijf ik vinden dat het aantal slachtoffers nog steeds op de handen van een Tsjernobyl mutant geteld kunnen worden, mits afgewogen tegen het normale sterftecijfer van een land.

De Chinezen verbergen hun Oeigoren bijna net zo goed als het griepvirus dat wel stiekem van naam gemuteerd is. Waar we vroeger nog nooit van de Oeigoor gehoord hadden, duiken ze nu toch ineens overal op…

En waar we begonnen met het vrolijke Mexicaanse klinkende Coronavirus spreken wij ondertussen van het serieus zakelijke COVID-19. De complotdenker in mij zegt dat dat te maken heeft met big Pharma en verkoopcijfers, maar de fact-checker leert echter dat er criteria bestaan voor de naam van een nieuwe ziekte en zeg nou zelf, met de meest recente uitbraak in Italië heb ik in ieder geval vanavond pizza van het menu geschrapt.

Dat gaat me de eetlust aardig opbreken, ik deed al geen Chinees meer en ook over de traditionele kaasfondue uit de Alpen begin ik vraagtekens te zetten.

Aan de binnenkant van mijn ogen kijk ik hoe de wereld eruit ziet als er in mijn omgeving plotsklaps een potentieel Pandemietje opduikt. Ik zie beelden van afgezette Noordzee kanaaltunnels waardoor plotsklaps bijna een hele provincie van de bewoonde wereld wordt afgesneden of op iets kleiner niveau: de dranghekken rondom de ingang van de supermarkt.

Want als er iets is om te vrezen, dan is het de vrees zelf. Ik heb ondertussen geen betrouwbare of recente filmbeelden meer gezien uit Wuhan, maar ik vermoed dat ze oftewel ten onder gegaan zijn aan hun griepvirus, aan elkaar of aan de overheid die alles wil verhullen.

We zouden het Stef Blok kunnen vragen, als "designated survivor "*aangewezen overlever, probeert hij er alles aan te doen om een beetje immuun te raken voor het virus. Zelfs op bezoek bij de Iraanse onderminister van gezondheid Iraj Harichi die daarna  op RTL Nieuws meldt dat hij besmet is met het virus.

Met een beetje geluk steekt hij heel het Haagse aan, zodat ik als schrijver met een twist in mijn volgende boek kan fantaseren over een land zonder leiding. Hoewel daar de meningen ook wel over zullen verschillen. Menigeen zal vinden dat dat nu ook al het geval is, maar ondertussen doen we het mooi wel allemaal met elkaar.

En hoe zit dat als het echt allemaal aangestoken is? Halen we dan Willem-Alexander terug van wintersport om eens echt te regeren?

En daar ligt de moraal van vandaag, we moeten het samen doen om de soort in stand te houden, maar niet te dichtbij, dan besmetten we elkaar…

Ik vrees dat we gedoemd zijn!

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak