Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vind je braindad.nl leuk, deel dit dan in jouw sociale media!

Afspiegeling van de maatschappij

Ongelukkig

Totdat je jezelf in een zieken auto terugvindt met iemand die naalden in je probeert te steken. Hoe goed ook bedoeld, onze Lieve heer kan dat niet bedoeld hebben tijdens het rijden met enige snelheid, al was de verpleegkundige onverbiddelijk. De naald ging erin!

Het ziekenhuisbezoek liep met een sisser af zodat ik met de zelfde snelheid mijn weg naar huis mocht vervolgen. Ja daar zeg je zowat, in het midden van een vreemde stad, in een vreemd ziekenhuis en hoe je het wendt of keert toch niet helemaal lekker. Een mooi uitgangspunt om de tegenstellingen in taxiland te bekijken.

De aardige receptioniste van het ziekenhuis belde voor mij de eerste taxi. Een nette jongedame stond in een keurige iets te grote auto voor me klaar en bracht mij voor een bedrag van minder dan € 10 naar het plaatselijke treinstation. Heel lief vroeg ze nog of ik het verder redde.

TAXI

Wat een schril contrast met het station in mijn woonplaats. Om te beginnen vind ik het natuurlijk een gemiste kans dat we geen starbuck’s en geen broodzaak op het station hebben, maar ook de rij taxi’s zag er wat armetierig uit.

Maar ik was moe en ik had het gehad dus vol goede moed op naar de eerste auto. Voor de zekerheid maar even gevraagd of ik kon pinnen. “Pinnen ja daar “zei de man in onvervalst Afghaans accent en wees naar een pinautomaat aan het andere kant van het station. Paste dus niet bij mijn energieniveau!

“Waarheen, waarheen “vroeg de beste man. Ik noemde mijn adres en hij vroeg waar het was. Lijkt me geen goed uitgangspunt voor een taxichauffeur dus ik liep door naar de tweede taxi in de rij. Kennelijk was ik nog in onderhandeling met de eerste chauffeur aangezien de tweede  mij heel solidair niet mee wilde nemen.

Normaal gesproken begin ik dan licht te schuimbekken en houdt alle rede op. Zelfs voor een vluchteling die zijn brood probeert te verdienen zijn er grenzen, maar mijn grens was reeds vroeg in de ochtend achter in een ambulance al bereikt. Ik wilde ik alleen snel naar huis.

Zin

“Waarom niet pinnen “, vroeg de chauffeur twee in onvervalst accent? “Pinnen kost euro “daar ga ik geen taxistandplaats voor stuk maken dus met tegenzin stapte ik in een smoezelige woonwerkplaats. Bij het vastmaken van de gordel kreeg ik als bonus wat warme thee over mij heen, maar met een beetje goede wil kun je dit ook beschouwen als desinfecterend

De chauffeur had aan mij een goede TomTom wat in ieder geval het gevoel van omrijden voorkwam. Ondanks alle discussie was ik toch mooi vlot thuis en terwijl de chauffeur zijn mobiele pinapparaat in gereedheid bracht, “ik reken geen kost” kwam mijn zoon met contant geld het huis uitlopen.

Moreel van het gekrakeel

We weten allemaal dat taxichauffeurs willige berovingslachtoffers zijn. Pinnen lijkt mij nog steeds de veiligste betalingsmethode in dergelijke apparaten. Ook weet ik dat contant geld verwerken ook geld kost. Of zou de Afghaan via Griekenland Europa binnen gekomen zijn en daar bijles belastingleer voor ontduikers hebben gehad.

 

*Bijna waargebeurd verhaal, onderweg begreep de taxichauffeur mijn frustratie en hebben we ons geschil bijgelegd.

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak