Vind je braindad.nl leuk, deel dit stukje dan in jouw sociale media!

Te grazen genomen

Ik denk dat we kunnen stellen dat het project Oostvaardersplassen een absoluut succes is! Uitvaarders plassen had maatschappelijk gezien misschien beter geaccepteerd geweest als naam voor de plek waar we ons wild een natuurlijke dood laten sterven, maar wat velen niet weten was dat het helemaal niet om de natuur ging.

Onze regering was op zoek naar de grenzen, Een sociaal experiment waarvan de deelnemers niet wisten dat ze meededen. Als een prachtige inkijk in de wereld van de dierenliefhebber gecamoufleerde poging om de mensen weer uit een Facebook keurslijf te trekken. Terug naar de natuur zullen we maar zeggen!

Nota bene op Facebook vonden deze mensen elkaar, in groepen waarin opgeroepen werd tot haat tegen de boswachter, de provincie en tegen Staatsbosbeheer, zoals Adolf Hitler opriep tot haat tegen de joden. Deze vergelijking gaat wat ver zult u zeggen? Dan behoeft het de moeite deze groepen ook eens te vereren met een bezoekje en eens enige periode anoniem mee te lezen. Bij mij hebben de koude rillingen op het achterlijf gestaan!

En niemand die zich afvroeg of onze regering het verstand verloren had. Wel hele creatieve oplossingen. Hertenfilet bij de Voedselbank, al is het jammer dat de winter zo laat viel. Gelukkig wordt er met Pasen ook lekker gekookt tegenwoordig.

Het is nu belangrijk om op tijd een advies uit te brengen, de provincie wil voor het begin van december het experimenteerterrein winterklaar hebben. Het moeras krijgt nog even een grote beurt en de paarden worden uitgezet totdat er nog 180 overblijven. Iedere wel beschreven asielzoeker kan je tegenwoordig uitleggen dat er ook bij deze uitzetting talloze vormen van bezwaar mogelijk zijn, waarmee mijn verwachting dat die paarden er nog wel even zullen zijn.

De Heckrunderen hadden het feest wel begrepen, zij vallen keurig netjes binnen de statistiek van het natuurlijk instandhouden en moge gewoon in zelfde getalen blijven.

Zoals verwacht ontstonden er groepen. Voor en tegenstanders, de regelgevers, meelopers, beroepprotesteerders met de meest grappige onderverdelingen. Voordat je nou aan “wel of geen vegetariërs “, “schoenendenkers, wolmutsen of andere alternatieven” denkt, hier bedoelen we meer de zelfstandige denkers, de meningloze meelopers, de beargumenteerde agrariër, partijdige gemeentepoliticus en ieder ander individu die vond dat hij niet genoeg gehoord werd in de uiteindelijke oplossing.

Er werd een commissie samengesteld die een oordeel moest vellen over de toekomst van de Oostvaardersplassen. “Laten we Geel vragen om het voor te zitten, dat staat lekker dor! “”Nee, kan Kok niet? “Of wat dacht je van de fractievoorzitter van het CDA, meneer Schotman?

Door al het bijvoeren van argumenten in de discussie duurde het uiteindelijk iets langer voordat de definitieve mening aan het Flevo-Riaanse parlement gevoerd kon worden. De reset van de begrazingsdruk duurde even, maar uiteindelijk ging de kogel door de kerk. En het hert!

Uiteindelijk is Flevoland een aangelegde provincie. De enige dieren die er van nature voorkomen zijn vissen. Ik vraag mij af of die het overleven op land. En of het uitmaakt dat het wel of geen winter is.

En daar zit de ware oplossing van dit conflict. Een aangelegde provincie! Met democratische verkiezingen in 2019.

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak